Deze wijn maakt deel uit van een project waarin niet alleen de druiven biologisch worden geproduceerd en sinds een vijftal jaren ook volledige gecertificeerd zijn. Hier worden ook alle materialen duurzaam gebruikt en weer gerecycled. Goed bezig daar op Sicilië dus. De lokale en autochtone druif de Nero d’Avola doet het hier goed op de Terra Rosso ondergrond. Terra Rosso vanwege het hoog gehalte aan ijzeroxide in de grond. Een mineralige wijn dan ook met wat lichtere structuur. Geen dikke jongen maar juist “lean en agile” Makkelijk te combineren. Aroma's van rood fruit. Fruitsmaken van zure kersen, frambozen. Medium body, ook weer frisse en opwekkende zuren, fijn bittertje op het eind. Aangename, makkelijke, alledaagse wijn voor met én zonder eten.Lekker bij een pasta Puttanesca of Arrabiata. Sauzen op tomaatbasis dus. Kan ook licht gekoeld in de zomer zo worden gedronken.
Artikelnummer | C35260 |
Kleur | Rood |
Type | Stil |
Druivenras | Nero d'Avola |
Land | Italië |
Streek | Sicilië |
Appellatie | Sicilia |
Oogstjaar | 2022 |
Afsluiting | Schroefdop |
Smaaktype | Krachtig |
Inhoud | 0.75 |
Serveertemperatuur | 16 tot 18 graden |
Alcohol percentage | 13 |
© 2024 www.wijnvertellers.nl - Powered by Shoppagina.nl