Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Mario del Conte | Puglia IGT Appassimento

Specificaties
Productcode MARI030
Productcode leverancier MARI03023
Omschrijving

DRUIF: Een blend van Merlot, Primitivo en Negroamaro.
KLEUR: Rood
LAND:
Italië
GEBIED: Puglia/Puglia/Puglia IGT
WIJNHUIS: Mario del Conte

PROEFNOTITIE:

Diepe robijn rode kleur in het glas. Door de rijping geeft de wijn karakteristieke tonen van rijp en gedroogd zwart fruit, maar ook chocolade, specerijen en rozijnen. In de mond fruitig en kruidig met een mooie tannine structuur die zorgt voor een lange afdronk.

Domein
De wijnmakerij is gelegen in Apulië, een belangrijk wijgebied in het zuiden van Italie. Het bedrijf is meer dan 20 jaar geleden opgericht. Mario del Conte wordt gekenmerkt door zijn innovaties op gebied van Machines en wijnmaaktechnieken. De druivensoorten die gebruikt worden bij Mario del Conte vertegenwoordigen de ziel van de regio Apulië. Het terroir is uniek: klimaat, natuurlijke elementen en menselijke arbeid zijn de sleutelfactoren voor de wijnproductie. Het gematigde klimaat verleent een aantal belangrijke kenmerken aan de druiven. De bodem is kleiachtig, rijk aan ijzer en wordt gekenmerkt door roodachtige "vlekken"; dit is een andere belangrijke factor voor de ontwikkeling van de druif.

Oogst
De druiven komen van verschillende geselecteerde wijngaarden in Salento. De oogst vindt begin oktober plaats zodat de druiven een hoog suikergehalte hebben dat weer zorgt voor een stevig alocholgehalte.

Vinificatie
De druiven worden op natuurlijk wijze gedroogd aan de wijnstokken voor ca. 15 dagen. Gedurende deze periode verampt 50% van hun gewicht. Door de druif in te snijden, kan de druif verdampen (appassimento aan de stok). Na de nauwkeurige handmatige oogst worden de druiven geperst en begint de gisting. De schillen worden in de most gelaten voor een lange periode om de smaken extra kracht te geven. Vervolgens wordt de wijn in eikenhouten vaten opgevoed voor ongeveer 3 tot 4 maanden.

Lekker bij
Combineert perfect bij gebraden vlees, wild gerechten zoals wild zwijn en hert maar ook bij rijpe en hartige kazen.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.